העדויות המחקריות מראות כי כ-40% עד 50% מתחלואת הסרטן ניתנת למניעה אם האוכלוסייה בארץ ובעולם תאמץ את ההמלצות הרפואיות הקשורות לאימוץ הרגלי חיים בריאים, כדוגמת: הפסקת עישון, הורדה במשקל ושמירה על תזונה בריאה (כגון: תזונה ים-תיכונית, צמצום צריכת בשר אדום ומזון מעובד), ביצוע פעילות גופנית קבועה, הימנעות מחשיפה לשמש ושימוש בקרם הגנה בעת חשיפה לקרינה לצד צמצום צריכת אלכוהול. מעבר לזאת, קיימת חשיבות רבה להכרת הגנטיקה האישית והסיפור המשפחתי של תחלואת סרטן, במידה והיו מקרים במשפחה. לצד זאת, גילוי מוקדם של המחלה יכול להציל חיים ולכן, קיימת חשיבות גבוהה לבצע את בדיקות הסקר בהתאם לרמת הסיכון האישי.
רוצים להעריך את הסיכון לחלות בסרטן הריאה?
רוצות להעריך את הסיכון לחלות בסרטן השד?
סרטן השד הינו מחלה מורכבת, רב-מימדית, המושפעת מקשת רחבה של גורמים ומשתנים. כיום, יש בידינו מספיק תובנת מחקריות שקבוצת הנשים בסיכון ממוצע אינה מקשה אחת אלא מורכבת מתתי אוכלוסיות שונות, כל אחת בעלת רמת סיכון שונה לפתח סרטן שד במהלך חייה. לכן, תוכנית הסקר הלאומית איננה נותנת מענה אופטימלי למניעה וגילוי מוקדם של סרטן השד ולמעשה לכל אישה יש לתפור מסלול מותאם אישית למניעה וגילוי מוקדם של סרטן השד. לאור תובנות אלו, פיתחנו את My Pink Check, פלטפורמה דיגיטלית, מבוססת מדעית וחינמית, המיועדת לנשים בריאות, ללא תסמינים וללא אבחנה של סרטן השד בהווה או בעבר (לא מחלימות), במטרה למפות ולהעריך את מכלול הגורמים המגנים או מעלים את הסיכון האישי של כל אחת לפתח סרטן שד ב-5 היבטים שונים: אישי, משפחתי, גנטי, פוריות ואורח חיים. האם אובחנת כבעלת מבנה שד צפוף או סמיך או ריבוי ציסטות? האם נחשפת לטיפול קרינתי לאזור בית החזה בגיל הילדות או הנעורים? באיזה גיל ילדת לראשונה? האם הנקת? האם עברת טיפולי פוריות? כמה מנות אלכוהול את צורכת בממוצע בשבוע והאם את עוסקת בפעילות גופנית בשגרה? אלה רק חלק מהשאלות שניתן למצוא בכלי ההערכה האנונימי.
"קיימת חשיבות רבה להעצים נשים, להנגיש להן ידע רפואי עדכני בנושא, להניע אותן לפעולה תוך ניצול מירב הכלים העומדים בפניה, במטרה למנוע ולהשפיע על התפתחות המחלה ודרגת עצימותה בעתיד", מסכמת קארן ברונר, M.Sc HPH מנהלת המחלקה לקידום בריאות ובריאות דיגיטלית, אגף הרפואה, אסותא.
No content available.