האם אצליח להסתדר בבית החולים?
ביקור שגרתי לבדיקה פשוטה במרכז רפואי, יכול להיות משימה כמעט בלתי אפשרית עבור אדם הסובל ממוגבלות כלשהי. האם הכניסה מונגשת? האם אוכל להיכנס עם כלב נחייה? כיצד אבין את הרופא אם איני שומע? האם אוכל לשאול כיסא גלגלים? רשימה ארוכה של דאגות עלולה ללוות כל יציאה מהבית של אדם עם מוגבלות, ועל אחת כמה וכמה לפני נסיעה לבית חולים.
אנשים עם מוגבלות מהווים בישראל כמעט 20% מהאוכלוסייה, כאשר תחום הנגישות מצריך שיפור ותשומת לב ברמה הלאומית. רק השנה נכנסו לתוקף הנחיות רשמיות של מדינת ישראל שמגדירות תקינה בתחום הנגישות עבור מרכזים רפואיים, אבל אסותא מקדמת ומקדשת את הנגישות כבר הרבה מאד שנים, הרבה מעבר למוגדר בחוק. למעשה, אסותא נמנית על הרשימה היוקרתית של 500 החברות הבינלאומיות שמקדמות את נושא הנגישות, במקום מכובד לצד אפל, גוגל, מיקרוסופט, סוני ועוד. זאת בזכות פעילות מתמדת להתאמת השירות הרפואי לכלל האוכלוסייה, תוך מתן דגש על כבוד, שוויוניות, עצמאות ונגישות לכולם. נושא הנגישות מהווה חלק מרכזי בסטנדרט השירות הגבוה באסותא, והצוות עובר הדרכות בנושא על מנת לתת שירות מותאם לאנשים עם מוגבלות.
נגישות בבית חולים – מה זה אומר?
תחום הנגישות מיושם באסותא לאורך כל שלבי השירות – החל מקביעת התור ועד צאת המטופלים מבית החולים. כלל המרכזים הרפואיים של אסותא, לרבות חדרי האשפוז, חדרי הטיפולים והבדיקות נגישים לאנשים עם מוגבלות. בנוסף, במרכזים הרפואיים של אסותא נעשה שימוש במגוון התאמות ועזרי נגישות על מנת לספק שירות מיטבי לכלל המטופלים, כגון:
- הנגשה מלאה באתר האינטרנט לכבדי ראיה ושמיעה
- חניה חינם לכלי רכב בעלי תג נכה
- חניה חינם למטופלים אונקולוגיים ולמטופלי דיאליזה בבית החולים
- ניתן לתאם מלווה מהרכב אל תוך המרכז הרפואי ולמשך כל זמן השהייה במרכז הרפואי
- ניתן לתאם מתורגמן לשפת הסימנים אשר ילווה את המטופלים למשך כל זמן השהייה במרכז הרפואי
- עמדות להשאלת כיסא גלגלים ללא עלות למוגבלי תנועה
- מעליות נגישות הכוללות מערכת הכוונה קולית והכרזה על השירותים הרפואיים בכל קומה
- מערכת הכוונה קולית באמצעות אפליקציה המסייעת לכבדי ראייה להתמצא בבית החולים
- חדר שירותים נגיש בכל קומה
- אפשרות כניסה לכלב נחייה, כולל חדר ייעודי עבור הכלב עם מלווה ומים
- עמדות קבלה מונמכות ומונגשות
- לולאת השראה עבור בעלי מוגבלות בשמיעה
- חדרי בדיקה מונגשים ומותאמים לכיסאות גלגלים
- ניתן לקבל מידע בפורמט נגיש: כתב מוגדל, כתב ברייל, קובץ קולי, הקראה ועוד
העסקת אנשים עם מוגבלות
חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות, קובע כי כל מקום עבודה בישראל שמעסיק 25 עובדים ומעלה, חייב לפעול לייצוג הולם של אנשים עם מוגבלות בקרב העובדים שלו. באסותא משולבים אנשים עם מוגבלות בקרב העובדים הרבה מעבר לקבוע בחוק, מתוך הבנת התרומה ההדדית הגדולה שיש לשילוב הזה – הן עבור העובדים והן עבור מקום העבודה. זוהי זכות גדולה עבורנו להעסיק שורה של עובדים מסורים, מקצועיים, אכפתיים וחומלים שנמנים על צוות העובדים שלנו באופן קבוע.
מה עשינו השנה?
אסותא נמצאת בתהליך חשוב של קבלת אות הארגון הנגיש מטעם עמותת נגישות ישראל, כאשר ארגונים מעטים בישראל זכו לתו הזה. במהלך השנה האחרונה זכינו בפרס הוקרה בכנס מכבי השנתי על עשייה בתחום הנגישות, ונבחרנו להיות הארגון שבו מתמחים סטודנטים מאוניברסיטת אריאל מוכשרים להיות מתרגמים לשפת הסימנים. אנחנו ממשיכים כל העת ברענון הדרכות לעובדים שלנו, על מנת לאפשר להם להעניק שירות מיומן לכל האנשים עם מוגבלויות הבאים בשערינו, ונמשיך בשנים הבאות להעניק תשומת לב יתרה לכל תחום הנגישות, ולהעשיר את השירותים שיכולים להפוך את ההגעה והשהות במרכזים הרפואיים שלנו לנגישה, מכבדת, אפשרית ונוחה ככל הניתן.
בכל שאלה ניתן לפנות למר אלי מימרן, רכז הנגישות של אסותא מרכזים רפואיים
התקשרו: 03-7644447
No content available.