תזונה באסותא

המחלקה לתזונה היא חלק מצוות מקצועות הבריאות בבית החולים שבתוך אגף הרפואה בבית החולים. המחלקה מורכבת מדיאטניות קליניות העוסקות בתחומים שונים ומתמקצעות בתחומן באופן רציף.
הצוות עובד בשיתוף עם צוותי רפואה, סיעוד, רוקחות, תברואה, כוחות העזר המחלקים את המזון והמחלקה לקידום בריאות.
תחומי פעילות
אשפוז
- דיאטניות המחלקה נותנות יעוצים תזונתיים למאושפזים שאותרו בסיכון לתת תזונה או בתת תזונה, לאחר ניתוחים הדורשים שינויים תזונתיים, העשרות מזון, הזנות מיוחדות ועוד.
- שימוש בכלים לאיתור מטופלים בתת-תזונה או בסיכון לתת-תזונה.
- טיפול בתת תזונה
- תזונה לאחר ניתוחים במערכת העיכול
- תזונה לאחר ניתוחים בריאטריים
- תזונה לאחר ניתוחי לב
- תזונה דרך זונדה או דרך הווריד
- תפריטים אישיים במידת הצורך
מרפאות ומכונים
יעוצים במכונים האונקולוגים, מכוני דיאליזה, במרכזים הבריאטרים, במרפאת ההשמנה ובמרפאת הכבד.
- שימוש בכלים לאיתור מטופלים בתת-תזונה או בסיכון לתת-תזונה.
- תזונה למטופלי דיאליזה
- תזונה למטופלים אונקולוגים במכוני האונקולוגיה וההמטואונקולוגיה
- תזונה למטופלים לפני ואחרי ניתוח בריאטרי ( להכנה תזונתית לפני ניתוח או מעקבים תזונתיים לאחר ניתוח יש להתקשר למוקד זימון תורים, היעוץ יכול להיות פורנטלי או מקוון
- תזונה לכבד שומני ולשחמת כבד
חלק מהיעוצים יכולים להיות מקוונים ולא דורשים הגעה לבית החולים.
מטבח ומזון
המזון שתקבלו בבית החולים מותאם למצבכם ולהוראה הרפואית לתזונה לאחר ניתוח / למצבכם הרפואי. יתכן ותקבלו מזון במרקם רך או דייסתי ללא פירות או ירקות טריים.
הרכבת תפריטי בית החולים בהתאם לנהלי משרד הבריאות, התייחסות לסקרי שביעות הרצון מהמזון, התאמה אישית של התפריט במקרים מיוחדים, בקרות יזומות במטבחים ובקרות על חלוקת המזון במחלקות.
- מתן מגוון רחב של תפריטים לכל סוגי ההרגלים והדיאטות הנפוצים או הנדרשים על פי הוראה רפואית.
- כתיבת תפריטי בית החולים, חישוב הערכים התזונתיים של התפריטים והתאמתם לנהלי משרד הבריאות.
- בקרה על עבודת המטבח.
-
פיקוח על מקור המזון - המטבח המרכזי ממנו מגיע המזון וגם מטבחים מקומיים בבתי החולים.
המזון למאושפזים באסותא
תפריט בית החולים מותאמים לנהלי משרד הבריאות. קיים פיקוח תברואתי ותזונתי על התפריטים ועל מטבחי אסותא.
המזון מגיע ממטבח מרכזי חיצוני ומתחמם במטבחי אסותא. המטופלים מקבלים מגש אישי עם תזונה מתאימה למצבם הבריאותי ולרצונם.
קיימים תפריט ללא אלרגנים, גלאט-כושר, ללא גלוטן, צמחוני, טבעוני, ללא מוצרי חלב ועוד. אפשרות בחירת מנה עיקרית בארוחת הצהריים על ידי המטופל.
מחקר
במחלקה לתזונה קיימת מעבדת מחקר בראשות הדיאטנית והחוקרת ד"ר שירי שרף דגן, ומתקיימים בה מחקרים קלינים והדרכת סטודנטים לתארים מתקדמים.
הכשרה מעשית
ברמת החייל הצוות מנחה מתלמדים, כחלק מהמסלול הנדרש לדיאטנ/ית קליני/ת על מנת לקבל רשיון ממשרד הבריאות.
רווחת העובד והקהל הרחב
הרצאות, וובינרים ופעילויות אחרות בקהילה, יעוצים ופעילויות אחרות לעובדי אסותא
חזון המחלקה
המחלקה לתזונה מהווה סמכות מקצועית לנושאי תזונה ומזון בבית החולים.
המחלקה לתזונה מסייעת לקידום הבריאות ואיכות החיים ע"י מתן יעוצים תזונתיים איכותיים תוך הקפדה על איתור המטופלים הזקוקים לכך ומתן יעוצים מותאמים אישית תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות, והעמדת האדם על כבודו,וצרכיו, בראש מעייניה.
המחלקה לתזונה תקדם את המזון המוגש בבית החולים תוך דגש על תפריט מאוזן, מגוון ובריא ותזונה מותאמת אדם ומחלה.
צוות המחלקה לתזונה
מייל המחלקה: NutritionDep@assuta.co.il
מנהלת המחלקה:
לימור מרדי טילבור, דיאטנית ראשית
טלפון: 03-7645227 מייל limorm@assuta.co.il
אסותא רמת החייל
משרד דיאטנית: 03-7644356
- ד"ר שירי שרף דגן: המרכז הבריאטרי, מעבדת מחקר
- אביגיל בעבור: המכון האונקולוגי, מחלקות האשפוז
- אילנה ניקיפורובה: מחלקת כירורגיה כללית
- אודט גולדמן: המכון האונקולוגי, טיפול נמרץ, מחלקות אשפוז
- דניאל אסרף: מחלקת כירורגיה כללית
- ויטל בכר: המכון ההמטואונקולוגי, מחלקת פנימית/המטואונקולוגיה
- שירלי מלכה: מרפאת השמנה
- נורית קוגן: מכון דיאליזה
אסותא חיפה
משרד דיאטנית: 04-8812640
- ענבל מרקוביץ'-וימן: מחלקת אשפוז, הועדה הבריאטרית, המכון האונקולוגי, מטבח
- הדיל עבוד: מכון דיאליזה, מרפאת פה-דיאליזה, מחלקת אשפוז
- חוה קדוש: מכון דיאליזה, מחלקת האשפוז
- רותם חבל: ועדה בריאטרית, מחלקת אשפוז
אסותא באר-שבע
- שירן אפרים: מחלקת אשפוז, ועדה בריאטרית, מטבח
- אביגיל אלפסי: מחלקת אשפוז, ועדה בריאטרית, מטבח
- נועה אשכנזי: מחלקת אשפוז, ועדה בריאטרית, מטבח
אסותא ראשון לציון
- שיריין אלסייד: מחלקת אשפוז, ועדה בריאטרית, מטבח
- נורית קוגן: מכון דיאליזה